Kamui Kobayashi en Sergio Perez hebben iets recht te zetten. In Maleisië willen ze Saubers eerste punten scoren.

Het duo eindigde in Australië al in de toptien, maar werd vervolgens gediskwalificeerd. Debutant Sergio Perez reikte dankzij een opvallende en onmogelijk geachte eenstopstrategie tot de zevende plek, waarmee hij teamgenoot Kamui Kobayashi een plekje voor bleef.

Een onreglementaire achtervleugel zorgde ervoor dat beide mannen uit de uitslag gehaald werden. Omdat volgens technisch directeur James Key de vleugel geen voordeel opleverde, en het euvel snel kon worden verholpen, zijn de verwachtingen voor de volgende Grand Prix hooggespannen.

“We weten nu dat de auto beslist snel genoeg is om punten te scoren”, zegt Sergio Perez. “Bovendien weet ik na mijn eerste Grand Prix beter wat me te wachten staat, dus ik heb enorm veel vertrouwen in een succesvolle race.”

Kamui Kobayashi is al even hoopvol gestemd. “Na onze goede prestaties in Melbourne kunnen we niet anders dan optimistisch zijn voor Maleisië. Het is natuurlijk een heel ander circuit en het zal er ook een stuk warmer zijn dan in Australië, maar de auto is goed en daar gaat het om.”