Bij Sauber ligt er nog wel wat werk voor zowel de coureurs als de technische mensen. Kamui Kobayashi en Sergio Pérez hebben namelijk allebei nog geen goede balans weten te vinden.

De beide Saubers bevonden zich vandaag steevast in het middenveld. In de ochtend waren Kobayashi en Pérez vijftiende en zeventiende. Na de lunch draaide Pérez de rollen om door een dertiende tijd te rijden en volgde Kobayashi daar vlak achter op plek veertien.

Van de twee was Kobayashi degene die de meeste ronden reed, maar toch is hij nog niet gelukkig met zijn auto: “De balans is nog niet helemaal juist, dus daar moeten we nog aan werken. Voor de rest had ik echter geen problemen met mijn auto en kon ik veel ronden rijden.”

In tegenstelling tot Kobayashi, kreeg Pérez wel met problemen aan zijn bolide te maken. “Ik werd opgehouden door een versnellingsbakprobleem”, vertelt de coureur voor wie de tweede training er daardoor voortijdig opzat.

“Erg jammer, want daardoor kon ik mijn run niet afmaken”, vertelt de Mexicaan, die weet dat er nog werk te doen is om de nabije concurrenten voor te blijven: “Force India is hier sterk, maar Renault en Toro Rosso zijn binnen bereik. Voordat we aan de kwalifactie beginnen, moeten we echter nog wel wat werk verrichten om te zorgen dat we daar klaar voor zijn.”