Tijdens een bijeenkomst in Monza heeft de FOTA, Formula One Teams’ Association, woensdag besloten de schorsing van Force India en Williams op te heffen. De teams zijn weer welkom om mee te vergaderen.De twee teams werden in mei geschorst nadat zij zich in hadden geschreven voor het WK van 2010, in tegenstelling tot de andere FOTA-leden, die bij hun standpunt bleven en dreigden een eigen serie op te zetten.

Nu er een nieuw Concorde Verdrag is ondertekend en de rust is teruggekeerd, vond de FOTA het tijd om de situatie rond Williams en Force India te evalueren.

Tijdens een vergadering in Monza kwam ze tot het besluit de schorsing op te heffen. In een persbericht laat de FOTA weten Williams en Force India weer in hun midden te verwelkomen.

Eerder al zette de FOTA de deur open voor de nieuwe teams – Team US F1, Manor en Campos – om zich bij de organisatie aan te sluiten. US F1 heeft inmiddels de officiële aanmeldingsprocedure gevolgd om lid te mogen worden.

Tijdens de bijeenkomst werd er ook met Bernie Ecclestone over de toekomst van de Formule 1 gediscussieerd. Vraagstuk is wat er met de sport gebeurt na 2012 als het Concorde Verdrag afloopt en wat er dan gedaan zal worden om de Formule 1 aantrekkelijk te houden voor de fans.

LV