De openingsrace van seizoen 2008 wordt niet in de straten van Albert Park, maar in de woestijn van Bahrein verreden. De organisatie van de Australische Grand Prix bevestigt dat het seizoen niet 'Down Under' start.De Australian Grand Prix Corporation heeft maandag laten weten dat het evenement dat van 13-16 maart 2008 op de kalender staat, niet de eerste Formule 1-race van het nieuwe seizoen zal zijn, maar de tweede. Daarnaast wordt ook de starttijd verplaatst naar 15.30 uur plaatselijke tijd, in de hoop zo meer televisiekijkers vanuit Europa te interesseren.

Hoewel Bernie Ecclestone de organisatie van de race ertoe aanspoorde van de Grand Prix een nachtrace te maken, gaat dat dus niet door. ,,We hebben de mogelijkheid onderzocht en de voordelen tegen de nadelen afgewogen. Het kwam erop neer dat het voor ons het beste is om de race 's middags te houden”, verklaart Ron Walker, baas van de Australische race.

Net als in 2006 – toen Melbourne begin maart de Commonwealth Games organiseerde – vindt de seizoensouverture plaats in Bahrein. Toentertijd scoorde de race heel hoge kijkcijfers, ongetwijfeld tot tevredenheid van Ecclestone.

KVN