Williams-coureur Bruno Senna ziet uit naar zijn racedebuut voor zijn nieuwe team, zeker aangezien het de eerste keer is dat hij een gedegen voorbereiding op een nieuw seizoen heeft doorgemaakt.

 

Senna maakte in 2010 zijn debuut bij achterhoedeteam HRT, waarvoor hij – met uitzondering van één race – het hele seizoen afwerkte. Toch was het geen fijn jaar voor de Braziliaan met de beroemde achternaam, die weinig kon uitrichten met de auto’s van het Spaanse team: “2010 was echt heel zwaar”, vertelt hij aan Autosport. “Ik ging er bijna aan onderdoor.”

 

In 2011 leek Senna vervolgens veroordeeld tot een rol als reserve bij Renault, maar nadat dat team Nick Heidfeld aan de kant zette, mocht hij toch nog acht races rijden. “Het is daar aan te danken dat ik een racezitje voor 2012 heb weten te bemachtigen”, verklaart hij.

 

“2011 was wat dat betreft eigenlijk een vrij goed jaar voor me, want ik had de kans om aan te tonen dat ik potentieel heb en ik kon een aantal goede races rijden, maar toch wordt 2012 pas het eerste seizoen waarin ik echt een mogelijkheid heb om mijn kunnen te tonen.”

 

“Dit is namelijk mijn eerste jaar in de Formule 1 waarin ik eenzelfde voorbereiding heb doorgemaakt als de andere coureurs op de grid”, zegt Senna, die bij HRT en Renault amper kon testen voor hij moest racen. “De winterperiode was echt goed voor me, want ik heb veel kilometers kunnen maken en omdat onze auto zo betrouwbaar is, hebben we bijna ons hele testprogramma kunnen afwerken.”

 

“Ik begin nu dan ook met een heel ander gevoel aan het nieuwe seizoen”, vervolgt de coureur aan de vooravond van zijn derde jaar in de sport. “Ik voel me echt veel meer relaxed dan in 2010 en 2011, maar aan de andere kant voel ik ook een soort van gezonde spanning, want ik heb dit jaar een stuk meer duidelijkheid en heb erg veel zin om te gaan racen.”

 

“Ik hoop bovendien dat ik er gelijk in slaag om mijn goede prestaties van vorig seizoen een vervolg te geven en dat ik regelmatig kan presteren, want op die manier kan ik een basis leggen voor een mooie en lange carrière in de Formule 1”, zo besluit de 28-jarige Williams-rijder.