Bruno Senna maakte zijn foutje op de eerste trainingsdag meer dan goed met een knappe zevende plaats in de kwalificatie. Ook teamgenoot Vitaly Petrov eindigde in de toptien.

“Ik ben erg tevreden”, aldus Senna. “Mijn eerste raceweekend voor Renault verloopt steeds beter. Ik had een toptienklassering zeker niet verwacht. De auto voelde goed aan en dit circuit heeft me altijd gelegen, dus ik hoop dat het morgen zo verder gaat.”

Senna geeft toe dat hij zenuwachtig was toen hij op droogweerbanden de opdrogende baan werd opgestuurd. “Ik had nog niet op slicks gereden, dus ik was een beetje nerveus aan het begin van Q3”, verklaart de Braziliaan. “In de regen had ik de afstelling voor elkaar, maar het is fantastisch dat ik ook op een droge baan goed heb gepresteerd.”

Ook Petrov is blij weer in de toptien te staan. “Al was ik liever iets hoger geëindigd dan tiende”, zegt de Rus, die dat door een spin in Q3 kon vergeten. “Ik ga met de engineers kijken wat er precies misging. De omstandigheden waren erg lastig. Des te belangrijker is dat we weer met twee auto’s bij de beste tien staan. Het is mooi om weer lachende gezichten te zien.”