Volgens de gisteren door Williams aangestelde Bruno Senna dankt hij zijn zitje bij dat team niet aan het sponsorgeld dat hij meebrengt: “Ze hebben voor mij gekozen omdat ze in me geloven.”

 

Senna brengt naar verluidt een bedrag mee van om en nabij de vijftien miljoen dollar, dankzij bedrijven als OGX, Embratel en Gillette, maar de Braziliaan zelf stelt dat dit geen doorslaggevende factor is geweest voor zijn uitverkiezing door Williams: “Ze hebben me eerst als coureur geëvalueerd voordat we het ook maar over sponsorgeld hebben gehad”, verklaart hij tegenover Autosport.

 

“Ze hebben me allerlei tests laten doen en zouden me deze kans nooit hebben gegeven als ze aan de hand daarvan niet overtuigd waren geweest van mijn kwaliteiten als coureur”, vervolgt de Braziliaan met de beroemde achternaam.

 

“Ik ben er zeker van dat ze niet vanwege het geld voor me hebben gekozen, en ben er net zo van overtuigd dat ik de prestaties kan leveren waar Williams naar op zoek is”, stelt de 28-jarige voormalige HRT- en Renault-coureur, die in 26 races tijd twee punten heeft gescoord.

 

Senna heeft in de simulator van Williams getest, alsmede onder begeleiding van een in Engeland hoog aangeschreven race-instructeur op het circuit. “En tijdens die dagen heb ik het vertrouwen van het team definitief weten te winnen”, verkondigt Senna.

 

Bij Williams treedt Senna in de voetsporen van zijn oom Ayrton, die in 1994 voor het team uitkwam en in zijn derde race voor het team helaas tragisch om het leven kwam.

 

Ondanks deze nare voorgeschiedenis, staat Senna’s familie volledig achter zijn keuze om voor Williams uit te komen, zo vertelt hij: “Ze zijn ontzettend blij voor me en steunen me volledig. We zijn een hechte familie en ieder familielid heeft er een steentje aan bijgedragen om mij deze kans te bieden.”

 

“Extra druk door mijn overstap naar Williams voel ik bovendien niet, want ik ben het wel gewend om in de spotlight te staan. De aandacht en druk zijn nooit een probleem voor me geweest en zullen dat ook nu niet zijn.”

 

Tot slot laat Senna nog weten dat hij niet denkt dat zijn goede relatie met zijn landgenoot Rubens Barrichello verpest zal worden doordat deze heeft verslagen in de strijd om het zitje dat in 2010 en 2011 nog van hem was: “Ik heb het hier nog niet over gehad, maar we zijn goede vrienden en dit is niets persoonlijks. De autosport zit nu eenmaal zo in elkaar, dat weet Rubens ook.”