Bruno Senna hoopt zich snel thuis te voelen achter het stuur van de Renault R31. De vervanger van Nick Heidfeld voelt zich namelijk nog niet honderd procent achter het stuur van de bolide.

Senna, die in België voor het eerst als racecoureur uitkwam voor Renault, wist aldaar in de kwalificatie te imponeren met een zevende tijd, maar vergooide zijn race door al in de eerste bocht een inschattingsfout te maken en zijn voorvleugel stuk te rijden.

Senna eindigde op Spa zodoende als dertiende. Dat het in de race niet al te best ging, kwam volgens hem omdat hij de Renault nog niet volledig onder de knie had. Zijn doel voor de komende tijd, is dan ook de bolide beter te leren kennen.

“Het is echter lastig om te voorspellen wanneer ik me honderd procent thuis zal voelen achter het stuur”, deelt hij mede aan Motorsport-Total. “Ik hoop natuurlijk dat het niet te lang duurt voor het zover is.”

“Het is hoe dan ook een voordeel dat er zo’n groot team achter me staat om me te steunen”, vervolgt de Braziliaan. “Dat gaat er ongetwijfeld voor zorgen dat het aanpassen een stuk sneller gaat.”

Senna laat verder nogmaals weten dat hij erg dankbaar is voor de kans die Renault hem heeft gegeven: “Dit is mijn eerste serieuze kans in de Formule 1 en ik ben erg gelukkig dat ik deze van Renault heb gekregen. Ik wil het maximale eruit halen.”

Doordat Senna door Renault naar een racezitje is gepromoveerd, is de onlangs tot GP2-kampioen gekroonde Romain Grosjean nu officieel de nieuwe derde man van het team.

Mocht er iets met Senna of Vitaly Petrov gebeuren, dan moet de Fransman aan de bak. Om hem zodoende al bekend te maken met de R31 heeft Grosjean afgelopen week een rechtelijntest afgewerkt voor het team. De kilometers die hij in het Engelse Duxford maakte, waren zijn eerste achter het stuur van de 2011-bolide.