Renault-coureur Bruno Senna denkt dat hij dit jaar goede zaken heeft gedaan met oog op volgend seizoen. De Braziliaan hoopt er dan ook op dat het team van Renault in 2012 met hem verder gaat.

Senna is realistisch genoeg om in te zien dat een verlenging van zijn verblijf als racecoureur bij Renault afhankelijk is van het al dan niet terugkeren van de geblesseerde Robert Kubica, maar hoopt dat hij genoeg heeft gedaan om het zitje te krijgen als de Pool niet meer terugkomt.

“Als Robert geen comeback kan maken, dan hoop ik dat ik bij Renault kan blijven”, zegt Senna, die denkt dat hij zichzelf een goede dienst heeft bewezen met zijn prestaties in de vijf Grands Prix waar hij dit jaar al aan heeft meegedaan: “Ik denk dat ik – met name in de kwalificaties – mooie dingen heb laten zien.”

“Wat dat betreft denk ik wel dat ik heb aangetoond dat een team op me kan vertrouwen”, vervolgt de 28-jarige coureur, wiens toekomst desondanks nog in nevelen gehuld is: “Want zolang je geen contract hebt, heb je ook geen garantie dat je ergens een zitje krijgt”, realiseert hij zich.

De onduidelijke rijders-situatie bij Renault moet volgens Senna echter niet te lang zo onzeker blijven. Hij noopt het team dan ook niet te lang te wachten met het doorhakken van de spreekwoordelijke knoop. “Ik denk namelijk dat het verleden wel heeft aangetoond dat je niet pas op het laatste moment moet beslissen wie er voor je gaan rijden. Dat is nooit een goed idee”, zo waarschuwt hij.

Lees een uitgebreid interview met Senna in het komende nummer van Formule 1. Vanaf donderdag 3 november verkrijgbaar.