Gisteren gaf Bruno Senna zijn visitekaartje af door zich als zevende te kwalificeren. Vandaag was hij een van de chaosmakers in de eerste bocht en maakte hij daarbij een einde aan de plannen van Jaime Alguersuari.

Senna kreeg een drive-throughpenalty voor zijn aandeel in de botsing in de eerste bocht en kon een puntenfinish uit zijn hoofd zetten. De Braziliaan eindigde als dertiende. “Voor de start had ik de eerste bocht nog niet genomen met een volle tank. Ik schatte mij rempunt daarom helaas verkeerd in”, aldus de Renault-coureur tegenover de BBC.

“Ik kon niemand ontwijken. Erg zonde van de race van Jaime. Gelukkig was mijn ophanging niet beschadigd en kon ik verder racen. Ik heb nu een race extra ervaring en in Monza mag ik gelukkig weer aan de slag.”

Senna deed het uiteraard niet expres. “Ik schatte de situatie gewoon verkeerd in. Ik heb elf races niet geracet en had misschien wat voorzichtiger moeten zijn. Dit hoort bij racen en ik wil racen. Volgende Grand Prix beter. Ik wil blijven racen. Mijn snelheid was goed.”

“Ik heb nu ervaring met de Pirelli’s en weet wat ik moet doen. Ik kijk uit naar de race in Monza. Hopelijk zijn de omstandigheden dan wat eenvoudiger.”