Bruno Senna liet geen goede eerste indruk achter door te crashen tijdens de ochtendsessie. ’s Middags ging het al iets beter voor de Braziliaan.

“Uiteraard was het teleurstellend dat mijn eerste trainingssessie vroegtijdig werd beëindigd doordat ik van de baan gleed”, erkent Senna, die tot zijn opluchting zag dat de schade meeviel, zodat hij ’s middag weer volop aan de slag kon. “Ik ben blij dat ik ’s middags aardig wat kilometers heb kunnen rijden. Dat was een stuk productiever.”

“Ik heb ook even op een droge baan kunnen rijden en dat is cruciaal om te bepalen welke kant we opmoeten met de auto”, vervolgt Senna. “Daarnaast heb ik enkele procedures, zoals pitstops en proefstarts, doorlopen. Ik moet alle sessies die ik heb gemist zien in te halen.”

Ondertussen had teamgenoot Vitaly Petrov problemen met de besturing van zijn Renault. “Het voelde niet goed aan, vooral in de snelle bochten, dus ben ik maar snel teruggegaan naar de pits, zodat het team het kon onderzoeken”, vertelt de Rus. “Door de regen kunnen we nog niet zeggen of de nieuwe onderdelen op de auto werken.”