Met een puntenfinish in pas zijn tweede race voor Renault toonde Bruno Senna aan dat hij zijn plaats in de Formule 1 niet alleen aan zijn achternaam te danken heeft. Hij vindt het wel bijzonder die naam weer in de puntentabel te zien staan.

In zijn tweede race voor Renault deed Senna wat hem in een heel jaar bij HRT niet was gelukt, punten scoren. “Voor mij is het geweldig om weer competitief te zijn en mijn familienaam weer in de toptien te krijgen”, blikt Senna terug. “Maar ik weet ook dat er nog veel meer in het vat zit. Met elke kilometer doe ik nuttige ervaring op. Bij elke race heb ik dus meer om naar uit te kijken.” 

Senna geeft aan veel te hebben geleerd sinds zijn debuut voor Renault in België. “Mijn brein kookt bijna over”, aldus de Braziliaan. “Het duurt even voordat ik alles verwerkt heb. Maar samen met het team heb ik goede stappen gemaakt. Deze week ga ik naar de fabriek om de eerste races door te nemen. In Italië had ik geen incidenten, dus dat is een goede basis voor de rest van het seizoen.” 

Singapore wordt volgens Senna een grotere uitdaging dan Monza. “Het is een van de circuits die ik het minst goed ken”, stelt Senna. “Ik heb er alleen vorig jaar gereden, maar niet in een erg competitieve auto. Ik zal dus weer in korte tijd veel moeten leren. Met de hulp van Petrovs ervaring ben ik er echter van overtuigd dat we daar opnieuw een goed resultaat kunnen behalen.”