Bruno Senna heeft een goed gevoel overgehouden aan de eerste trainingsdag in India. Hoewel de afstelling nog niet optimaal is, ziet hij potentieel.

“We moeten nog meer uit de set-up halen, maar er liggen hier zeker kansen voor ons”, zegt Senna, die de dag als achtste afsloot. “We zagen natuurlijk al aankomen dat de baan stoffig zou zijn en naarmate het gripniveau verbetert en de racelijn breder wordt, kunnen we de limiet meer opzoeken. Het is in ieder geval een erg leuk circuit.”

Vitaly Petrov, die net buiten de toptien eindigde, sluit zich bij zijn teamgenoot aan. “Omdat de baan zo vuil was, was het moeilijk het maximale uit de auto te halen”, aldus de Rus. “Maar ik heb een positief gevoel over de auto. We moeten ons nog net een beetje verbeteren en dan kan het een mooi weekend worden.” 

“Het circuit is best lastig”, vervolgt Petrov. “In sommige bochten kun je de apex niet zien en dat maakt het moeilijk het rempunt en instuurpunt te vinden. Maar we hebben min of meer de juiste lijnen te pakken en hopelijk kunnen we morgen nog iets meer snelheid vinden.”