Het schrappen van Silverstone van de Formule 1-kalender gaat menigeen aan het hart. Ook de baas van het circuit, Damon Hill, zelf natuurlijk. Hij blijft twijfelen aan de keuze van Bernie Ecclestone om naar Donington Park te vertrekken.Het is immers volgens velen namelijk nog maar de vraag of de verbouwingen in Donington wel op tijd gereed zijn. Damon Hill, de voorzitter van de British Racing Drivers’ Club, dat de eigenaar is van Silverstone, blijft sceptisch over de switch naar Donington.

“Iedereen is heel sceptisch, en zijn dat wellicht terecht, over de garantie die Donington geeft over het op tijd klaar zijn voor de race van 2010”, aldus de wereldkampioen van 1996 tegenover Autosport.com. “Iedereen wacht het in de tussentijd ook gespannen af omdat misschien geen enkel circuit dan de gastheer kan zijn van de Britse Grand Prix.”

Silverstone zou dat kunnen doen. Bernie Ecclestone, de beheerder van de commerciële F1-rechten en die zegt wat er op de kalender komt, staat in ieder geval open voor een eventuele terugkeer naar Silverstone.

Daar zal volgens Hill menig team blij mee zijn. “De afgelopen twee jaar streed er natuurlijk telkens een Brit voor de titel. Dat zorgde wel voor volle tribunes. Daar plukten we natuurlijk de vruchten van.”

En dan kan de toekomst van de Britse Grand Prix volgens Hill nu opeens zomaar in gevaar zijn. “De gedachte dat de toekomst van de race in het geding is omdat, laten we het een zeer risicovolle strategie noemen… zoiets is heel zorgwekkend”, zegt hij over Donington.

“Groot-Brittannië heeft de afgelopen jaren laten zien een van de grootste steunpilaren in de F1 te zijn. Het is niet juist dat de toekomst van de race vervolgens onduidelijk is.”

BvdB