Richard Phillips, algemeen directeur van Silverstone, vindt dat het circuit het – naar aanleiding van het succes afgelopen weekend – verdient om volgend jaar weer op de kalender te staan. Bernie Ecclestone heeft de organisatie daarbij een sprankje hoop gegeven.Aangenomen wordt dat de Britse Grand Prix volgend jaar wordt verreden op Donington, maar nu laat Ecclestone weer ruimte voor speculatie door te verklaren dat het nog steeds mogelijk is dat Silverstone het evenement in 2010 organiseert. Voor Philips reden genoeg hoop te houden.

“We hebben de beste fans in de wereld en ik hoop ze echt volgend jaar terug te zien op Silverstone,” verklaarde Phillips. “Er zijn veel twijfels of Donington Park wel in staat is in 2010 en de jaren daarna een Grand Prix te organiseren. Dat is, in combinatie met de reactie van meneer Ecclestone en de FIA, erg geruststellend voor ons.”

“De enorme steun van de fans dit weekend heeft er zeker aan bijgedragen hoe er naar de toekomst van de Britse Grand Prix en Silverstone wordt gekeken. We hebben altijd al gezegd dat Silverstone er klaar voor is om in te vallen als Donington niet in staat blijkt de race te organiseren. En wij blijven bij die stelling. Silverstone heeft er nog niet eerder zo goed uitgezien.”

“De Britse Grand Prix was fenomenaal dit jaar, een van de beste races sinds jaren. En ik hoop dat we volgend jaar iedereen terugzien. Het was daarnaast overweldigend om van iedereen – fans, coureurs en teams – zo veel steun te krijgen. De fans hebben duidelijk affiniteit met Silverstone en ook de coureurs vinden het geweldig om hier te racen.”

“Het is een fantastisch circuit. En je hoeft alleen maar naar de bezoekersaantallen (300.000 man, red.) te kijken evenals Sebastian Vettels reactie na het winnen van de race hier, om te begrijpen dat Silverstone bijzonder is.”

LV