De stewards in Maleisië hebben het protest van Spyker tegen Scuderia Toro Rosso verworpen. Zij zouden niet bij machte zijn om een uitspraak te doen omdat er al een arbitragezaak loopt.Gisteravond laat werd na enkele stevige discussies de knoop doorgehakt: de zaken lijken teveel op elkaar om een tweede zaak te openen.

,,Spyker heeft al een arbitragezaak aangespannen en moet daarom accepteren dat dit meningsverschil (waarover al een rechtszaak is aangespannen) niet te beslechten is middels de FIA 2007 Formula One Sporting Code. Daarom vinden de stewards het onacceptabel om zich in deze discussie te mengen.”

Voorts schrijft de FIA dat Spyker met zijn advocaten in beraad is gegaan, maar dat de Chamber of Commerce, een rechtbank in Laussanne, nog geen officieel protest heeft ontvangen. Torro Rosso heeft al wel een document bij die rechtbank afgegeven, waaruit moet blijken dat het team wel degelijk de eigendomsrechten van de betreffende onderdelen in zijn bezit heeft.

Bernie Ecclestone probeert ondertussen eigenhandig de zaak op te lossen. Hij wil een vergadering beleggen tussen de teambazen om de problemen uit te praten.

KVN