Minardi geeft in de maand augustus maar liefst twee demo’s in Nederland. De eerste in Rotterdam is inmiddels achter de rug en de tweede zal in het laatste weekend van augustus op Zandvoort plaatsvinden. Volgend jaar maart is Adelaide aan de beurt, dit is althans de intentie van Paul Stoddart.
Het stratencircuit in Adelaide was vroeger zeer geliefd binnen de Formule 1. Na de bouw van een nieuw circuit in Melbourne (in 1996) is de Grand Prix van Australië echter verhuisd naar het Albert Park. De Zuid-Australische primeur Mike Rann probeert de Formule 1 echter terug naar Adelaide te krijgen. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag, Bernie Ecclestone heeft al gekscherend laten weten dat hij alleen uit Melbourne vertrekt ’als de stad in de zee verdwijnt’.

Het team van Paul Stoddart zal de demonstratie tijdens het V8 Supercar-evenement niet alleen verzorgen om Mike Rann een plezier te doen. Begin 2006 zal Ozjet – de vliegtuigmaatschappij van de Australische teambaas – ook Adelaide als bestemming in haar aanbod opnemen, mogelijk wordt het zelfs de thuisbasis van de firma. Stoddart is dan ook van plan om zijn wagens tijdens de demonstratie in de kleuren van zijn bedrijf te spuiten om zodoende veel reclame te genereren.

De Australiër – die begin 2001 Minardi van de ondergang redde – hoopt eind september de benodigde licenties voor zijn maatschappij binnen te hebben, waarna de eerste vlucht eind oktober plaats zou moeten vinden. ,,Wij zijn ervan overtuigd dat de benodigde papieren eind september in ons bezit zijn", vertelt Stoddart in de South Australian Press Club.

,,We verwachten geen problemen meer. Alles is tot nu toe zonder problemen verlopen, al kun je er natuurlijk nooit vanuit gaan dat alles vlekkeloos verloopt. Desondanks hopen we 31 oktober de eerste vlucht van Melbourne naar Sydney uit te kunnen voeren, voorlopig is dat doel nog wel onderhevig aan enkele mitsen en maren."

Niet alleen wat betreft de autosport zijn de steden Melbourne en Adelaide bekend terrein voor Stoddart, voor de uitvalsbasis van Ozjet zal hij een beslissing moeten maken tussen deze twee steden. Momenteel heeft de maatschappij haar tenten tijdelijk in Melbourne opgeslagen. ,,We hebben nog geen definitieve keuze gemaakt, maar het gaat inderdaad tussen Adelaide en Melbourne. We gaan er nog even goed over discussiëren en zullen daarna een beslissing nemen."

KVN