Super Aguri heeft zich aangesloten bij Bernie Ecclestone en steunt daarmee de Formule 1 ook na 2007. Dat heeft een bron bij de FIA aan het Britse Autosport bevestigd. Daarmee heeft Ecclestone nu in totaal zes teams aan zijn zijde.


Er werd al eerder voorspeld dat als Super Aguri toestemming zou krijgen om mee te doen aan de Formule 1, het team zich dan zou aansluiten bij Ecclestone. Volgens de geruchten steunt Super Aguri Ecclestone als tegenprestatie. De Formule 1-baas zou er namelijk voor gezorgd hebben dat alle tien bestaande teams tekenden voor deelname van het nieuwe team, maar daar moest wel iets tegenover staan.

Bij de Grand Prix Manufacturers’ Association (GPMA) lijkt het ook te rommelen. Zo schijnen nu ook Honda en Toyota te overwegen om over te stappen naar Ecclestone, maar vooralsnog gaat het slechts om geruchten.

Max Mosley wilde nog geen commentaar geven op de steun van Super Aguri, maar bevestigde wel dat zes teams zich tot nu toe aan de Formule 1 gebonden hebben. Ferrari, Williams, MF1 Racing, Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso zijn daar onderdeel van.

LP