Sydney is bezig met een lobby om de organisator van de Grand Prix van Australië te worden. Het contract van Melbourne, waar de race nu verreden wordt, loopt af in 2010 en Sydney wil de plek maar wat graag overnemen.Volgens Grandprix.com staan in Australië de kranten bol van de ‘coup’ die Sydney wil plegen. De stad trekt veel meer toeristen dan Melbourne, vooral sinds Sydney in 2000 gastheer was van de Olympische spelen. Bovendien is Sydney de grootste en oudste stad van Australië.

Een goed circuit is er alleen nog niet: het net buiten Sydney gelegen Eastern Creek is ongeschikt voor Formule 1, maar lokale autoriteiten claimen al plannen te hebben voor een semi-stratencircuit, zoals dat ook in Melbourne gebruikt wordt.

De Grand Prix van Australië werd tussen 1985 en 1995 gehouden in Adelaide en verkaste in 1996 naar Melbourne. Beide races zijn erg populair bij zowel de fans als de coureurs.

Een aspect om rekening mee te houden is het plan van Bernie Ecclestone om de Grand Prix van Australië voortaan ’s avonds te houden. Op die manier kan het televisiekijkende publiek in Europa gewoon overdag naar de race kijken. Dat de Formule 1-fans in Australië zelf minstens zestien keer per jaar in het holst van de nacht hun bed uitmoeten om de Grand Prix te kunnen bekijken is duidelijk niet een van Ecclestone’s grootste zorgen.

MB