De teambazen hebben nog eens nadrukkelijk laten weten dat Bridgestone hen gelijk moet behandelen, ook financieel. Daar is twijfel over ontstaan nu blijkt dat de renstallen niet over gelijkwaardige contracten beschikken.Nu Michelin zich terug heeft getrokken en Bridgestone door de FIA is aangewezen als de leverancier die vanaf 2008 exclusief de banden levert, leeft het merendeel van de teams in de overtuiging dat deze gelijke behandeling in 2007 al van kracht is.

Op een bijeenkomst van de Formule 1-teambazen, vorige week in Monaco, is aan het licht gekomen dat de commerciële voorwaarden in de contracten onderling verschillen. Zo zouden verschillende teams moeten betalen om banden aangeleverd te krijgen en anderen niet. Volgens Autosport kan die prijs oplopen tot een slordige vier miljoen euro.

Dit heeft boosheid veroorzaakt bij de benadeelde teambazen. ,,We willen alleen maar gelijkwaardig behandeld worden”, wordt er in de wandelgangen gezegd. Zij zouden zich gesterkt weten door de steun van Formule 1-supremo Bernie Ecclestone.

Bridgestone laat in een reactie weten verbaasd te zijn over de plotselinge ophef. ,,Ten eerste wil ik duidelijk stellen dat details van contracten met onze partners vertrouwelijk zijn. Daarnaast wil ik benadrukken dat wij ons houden aan de door de FIA opgestelde reglementen”, vertelt een woordvoerder.

,,De regels schrijven voor dat we alle teams evenveel banden leveren en dat de specificaties hetzelfde zijn. Dat is ook onze intentie. Wij nemen onze taak serieus en laten ons niet leiden door vooringenomenheid. Onze contracten met de renstallen voldoen aan de regels die in 2007 van kracht zijn.”

In 2008 worden de teams sowieso gratis van banden voorzien omdat de FIA dit voorschrijft.

KVN