De internationale autosportbond FIA en de elf Formule 1-teams hebben vandaag overeenstemming bereikt over het definitieve aantal Grand Prix’ in 2007. Dat aantal is vastgesteld op achttien, waardoor de Grand Prix van San Marino nog altijd doorgang kan vinden.

In augustus werd er nog een kalender door de FIA vrijgegeven waarop voor zeventien races een datum was ingeruimd. Wat wel opviel, was het gat van vier weken tussen de Grand Prix van Bahrein op 15 april en de Spaanse Grand Prix op 13 mei. De race op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari wordt traditioneel precies tussen deze twee Grand Prix’ in verreden en markeert de start van het Europese seizoen.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft wel geëist dat het circuit wordt verbouwd, anders gaat de race sowieso niet door. De werkzaamheden (de chicane voor start/finish gaat weg en het pitcomplex wordt uitgebreid) beginnen in oktober en moeten in maart klaar zijn, precies op tijd voor de race.

Federico Bendinelli, de bestuurs-voorzitter van het bedrijf dat de Grand Prix van San Marino organiseert, zei onlangs nog te vrezen dat het al te laat is. ,,Ik betwijfel of het werk in maart klaar is”, vertelde Bendinelli in Autosprint. ,,We kunnen er zelf geen invloed op uitoefenen: alles wordt gedaan door het stadsbestuur van Imola en het ministerie van openbare werken. Zij keuren contracten goed of af en bepalen de deadlines. Ik heb Bernie Ecclestone voorgesteld om de race in september te houden, maar dat wilde hij niet.”

In de winter moet duidelijk worden of Imola nu wel of niet op de kalender komt, want dan zal het World Motor Sport Council op een speciale bijeenkomst de definitieve kalender voor 2007 bevestigen.

KVN