Bernie Ecclestone heeft laten weten dat de 2006-editie van de Amerikaanse Grand Prix grote gevolgen kan hebben voor de verdere toekomst van de race. Als de bezoekersaantallen tegenvallen, kan het zijn dat het aflopende contract van Indianapolis niet wordt verlengd.
Als het verdrag, dat in 2006 afloopt, niet wordt verlengd bestaat er een mogelijkheid dat dit jaar de laatste Grand Prix op het befaamde circuit wordt verreden. ,,Het is even afwachten wat we doen als de overeenkomst is afgelopen”, vertelt Ecclestone op de Autosport International Show in Engeland.

Ecclestone, die de commerciële rechten van de Formule 1 in handen heeft, weigert echter te zeggen hoewel toeschouwers er minimaal op moeten komen dagen om de toekomst van de race veilig te stellen. Michelin heeft als schuldige van het bandendebacle wel bekendgemaakt 20.000 kaarten op te hebben gekocht voor de race van 2006. Het enige dat de Engelsman over het minimale aantal bezoekers kwijt wilde was het volgende: ,,Bedoel je dat qua teams?”

Ecclestone gaf tevens te kennen dat er volgens hem niets gedaan had kunnen worden om het drama van 19 juni 2005 te voorkomen. ,,Het aanleggen van een chicane was tegen de regels. 90 dagen voor de race wordt het circuit gecheckt, daarna mag er niets meer veranderd worden. Als er iemand dodelijk zou verongelukken, dan had de verantwoordelijke voor deze veranderingen hier de doodstraf voor kunnen krijgen. Dat risico konden we niet nemen.”

KVN