Het zijn spannende dagen voor de Engelse fans. Komt er nou wel of niet een Grand Prix van Engeland? De circuitdirectie van Silverstone heeft in ieder geval voor maandag een persconferentie gepland.Er is heel wat te doen geweest om de Engelse Grand Prix. Allereerst vanwege de omstreden keuze van Formule 1-baas Bernie Ecclestone om de Grand Prix aan Donington toe te wijzen en vervolgens door het fiasco toen bleek dat Donington niet in staat was de financiën op orde te krijgen.

Dat gaf Silverstone plotseling de kans om alsnog de Grand Prix te organiseren. Hoewel de laatste berichten licht positief waren, is niet duidelijk of het management van Silverstone samen de eigenaar van het circuit – de British Racing Drivers’ Club (BRDC) – in staat is geweest de benodigde fondsen te werven.

Silverstone heeft bovendien pittige discussies gevoerd met Ecclestone over de duur van de overeenkomst. Het circuit wilde een overeenkomst voor de langere termijn, terwijl Ecclestone daar andere ideeën over had.

BRDC-voorzitter Damon Hill en Richard Phillips, algemeen directeur van Silverstone, geven maandag in Londen een persconferentie met betrekking tot de uitkomst van de onderhandeling. Tot die tijd weigert Silverstone commentaar te geven.

LV