De kans bestaat dat er na 2011 geen Turkse Grand Prix meer op de Formule 1-kalender staat. Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft de raceorganisatie te kennen gegeven over drie jaar te willen stoppen.Dat heeft de organisatie van de Turkse Grand Prix verklaard in een artikel in de Turkse krant Today’s Zaman. Volgens circuitdirecteur Can Guclu is de kans groot dat 2011 het laatste jaar van de Grand Prix van Turkije is.

,,Er is serieuze concurrentie van landen zoals Rusland, Zuid-Korea, Zuid-Afrika en Bulgarije”, legt Guclu uit. ,,Zuid-Korea heeft een hoog ontwikkelde economie en speelt een grote rol in internationale sportevenementen.”

,,Het wereldkampioenschap voetbal van 2002 werd er bijvoorbeeld georganiseerd. En Rusland is al begonnen met het bouwen van een circuit.”

Volgens Guclu zijn de onderhandelingen over een eventuele contractverlenging na 2011 nog niet begonnen. En dat terwijl de organisatie vier jaar nodig had om de Turkse Grand Prix vanaf 2005 te mogen organiseren.

Guclu: ,,Als wij de Grand Prix van Turkije op de kalender willen houden, moeten we meteen aan de slag. We kunnen niet in het laatste jaar van ons contract met onderhandelen beginnen. Maar op dit moment is er nog geen verzoek gekomen voor een mogelijke contractverlenging.”

LP