De coureurs van Toro Rosso hebben in Spanje een prima vrijdag achter de rug. In Bahrein was de STR8 nog de langzaamste auto van het veld. In Barcelona deden de coureurs echter weer volop mee, met een derde plaats van Jean-Eric Vergne als uitschieter.

“Eerder deze week zei ik al dat ik hoopte dat we een positief weekend tegemoet gingen”, vertelt Vergne. “Dat blijkt zo te zijn. Dit is de beste vrijdag sinds lange tijd. We hebben echt veel vooruitgang geboekt. In de afgelopen drie weken heeft iedereen in de fabriek prima werk gedaan. Ook met de banden hebben we geen problemen gehad. Ik ben echt heel blij.”

Ricciardo
Ook teamgenoot Ricciardo heeft de vrijdag met plezier beleefd. Vooral aan het begin van de eerste vrije training, met een opdrogende baan, stond de Australiër er goed bij. “Op de intermediates waren we echt prima onderweg. We stonden heel lang in de topdrie. Dat is echt bemoedigend.”

“Toen het ’s middags helemaal droog was, ging het helaas iets minder”, vervolgt Ricciardo. “We komen op een droge baan gewoon nog wat snelheid tekort. Ik verwacht een goed gevecht met McLaren, waarschijnlijk hebben zij nog wat achter de hand. We hebben gelukkig veel nieuwe onderdelen kunnen testen en naar mijn idee werkten ze goed. We hebben grote stappen gemaakt.”