Formule 1-huisarchitect Hermann Tilke heeft een ontwerp gemaakt voor een stratencircuit in Praag. Lokale organisatoren hopen op een Grand Prix. “Maar er is nog niets concreet.”Met een nieuwe Grand Prix in Abu Dhabi en de toevoeging van een Grand Prix in Zuid-Korea in 2010 is de spoeling dun, maar dat weerhoudt Tjechië er niet van zijn Formule 1-ambities te ventileren.

Er wordt al onderhandeld met de DTM, Formule 1 moet daarna volgen. Toni Charouz, seatholder van het Tsjechische A1GP-team en een prominent figuur in de FIA GT- en Sportcar-kampioenschappen, leidt het project. “Een stratencircuit is de toekomst van de autosport”, aldus de Tsjech tegen Autosport.com.

“Als we met de DTM een goede race kunnen neerzetten, kunnen we ook een Grand Prix houden. Er staat nog niets op papier, maar Formule 1 is onze ambitie.” Voorlopig blijft het bij een bouwtekening van Tilke. De Duitser ontwierp een layout voor een stratencircuit met een permanent gedeelte van ruim twee kilometer.

Het circuit moet worden gebouwd op vijf kilometer afstand van het historische centrum van Praag. DTM-organisator ITR heeft positief gereageerd op het plan, Bernie Ecclestone heeft zich vooralsnog niet uitgelaten over de Formule 1-ambities van Praag.

MB