Ondanks een serie meetings tussen Bernie Ecclestone en Tony George is er nog altijd geen nieuws over de toekomst van de Amerikaanse Grand Prix. Half juli is de deadline.Dit is de laatste race van het bestaande contract en het is aan George en Ecclestone om samen een nieuw verdrag op te stellen. Dat wordt bemoeilijkt door het feit dat de dollar niet bepaald gunstig staat voor een race op Indianapolis, dat bovendien met verschillende andere circuits vecht om een plek op de kalender.

Indianapolis Motor Speedway-president Joie Chitwood is ervan overtuigd dat beide partijen toewerken naar een overeenkomst. ,,Tony heeft Bernie duidelijk gemaakt dat we graag met hem verder willen en we denken dat hij er hetzelfde over denkt”, vertelde Chitwood in een verklaring.

,,Met inmiddels acht jaar ervaring als het aankomt op het organiseren van de Amerikaanse Grand Prix weten beide partijen wat de uitdaging is. Er wordt nu bekeken of het mogelijk is een meerjarig contract af te sluiten en we verwachten uiterlijk 12 juli een aankondiging te kunnen doen.”

,,Als we in 2008 een Grand Prix van Amerika willen organiseren, dan moeten we dat binnenkort aankondigen. Vanaf de tweede week van juli moeten we ons immers op volgend jaar richten.”

,,Met de Indianapolis 500 presenteren we het publiek ieder jaar weer het grootste sportevenement in de wereld en we organiseren hier ook de drukst bezochte NASCAR-race met de Allstate 400. We moeten gewoon samen blijven werken met de Formule 1 en het juiste businessmodel vinden om van het evenement een succes te maken. Dat is ons doel.”

In dat licht heeft Ecclestone dit weekend gezegd dat hij niet tevreden is over de manier waarop de race wordt gepromoot. Mario Theissen heeft op zijn beurt laten weten dat er wat hem betreft een tweede race in Amerika mag komen.

AC/KVN