Het stadsbestuur van Valencia wil de Grand Prix van Spanje in huis halen en overweegt daarvoor de aanleg van een stratencircuit.Dat meldden Spaanse media deze week. Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft een bezoek gebracht aan de stad en overleg gevoerd met het stadsbestuur, samen met circuitontwerper Hermann Tilke.

Als onderdeel van het stratenparkoers zou het havengedeelte van de stad in beeld zijn en de Ciudad de las Artes, een state-of-the-art deel van de stad waar Formule 1-teams al eerder hun nieuwe wagens presenteerden.

Volgens Spaanse media zouden de bazen van het Circuit Ricardo Tormo met verbazing op de plannen hebben gereageerd. Het circuit, dat in de nabijheid van Valencia ligt, heeft afgelopen voorjaar een ingrijpende verbouwing aangekondigd, om zo de organisatie van een Formule 1 Grand Prix mogelijk te maken. Het circuit Ricardo Tormo, beter bekend als het circuit van Valencia, wordt nu vaak gebruikt voor Formule 1-testsessies gedurende de wintermaanden.

De Grand Prix van Spanje wordt overigens al sinds 1991 onafgebroken verreden op het circuit van Barcelona. Daarvoor waren onder meer Jerez de la Frontera, Jarama en Monjuich gastheer.