In Spa-Francorchamps is men begonnen met de verbouwing die noodzakelijk is om in 2007 terug te keren op de Formule 1-kalender. Dit onder het mom: Bernie Ecclestone vraagt, organisatie draait.Het volgens velen mooiste circuit ter wereld wordt voor ongeveer twintig miljoen euro gerenoveerd om tegemoet te komen aan de door Ecclestone gestelde eisen. In 2006 ging de race niet door, maar dat kwam door allerlei (financiële) problemen bij de organisatie en promotor.

De grootste gevolgen van de verbouwing hebben betrekking op de La Source-hairpin en de Bus Stop-chicane. Door La Source te verleggen wordt het rechte stuk zo’n honderd meter verlengd waardoor er ruimte wordt gecreëerd voor uitbreiding van de pitstraat en de paddock.

Ook worden er extra tribunes bijgebouwd langs het rechte stuk. In Pouhon worden verder nog de nodige verbeteringen aangebracht met het oog op de veiligheid.

Als alles volgens plan verloopt is de verbouwing in mei klaar. Ruim op tijd voor de race, die voor 16 september op de Formule 1-kalender staat.

KVN