Naar verluidt gaat Jacques Villeneuve op maandag een stoeltje passen bij Stefan GP. Het team heeft echter nog steeds geen startbewijs.

Stefan GP aast op een plekje op de grid van 2010. Het hoopt dat het US F1 of Campos kan vervangen, twee van de nieuwe teams die nog geen meter getest hebben voor het nieuwe seizoen.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone staat achter de komst van Stefan GP, maar het is onduidelijk wat de FIA hierin gaat beslissen. Als het US F1 en Campos toestaat om de eerste paar Grands Prix te missen, is de kans klein dat Stefan GP aan bod komt.

Het team van Zoran Stefanovic gaat echter onverminderd door met haar voorbereidingen. Met Kazuki Nakajima heeft het al één coureur in huis. Volgens Autosport is Jacques Villeneuve de andere rijder.

Het blad meldt dat de Canadees maandag zijn stoeltje gaat passen in de fabriek van Stefan GP in Keulen. Dat zou betekenen dat een deal met de voormalig wereldkampioen een feit is.

Of Villeneuve zich ook daadwerkelijk voegt bij de vier wereldkampioenen die al deelnemen aan het seizoen, moet de komende tijd duidelijk worden.