Op een nat Hockenheim laat Adrian Sutil zien dat Vettel niet de enige Duitser is waar het publiek rekening mee moet houden. Met 1:25.701 is hij de rest te snel af.

De Force India-coureur, die in zijn Formule 3-tijd bekend stond als een begenadigd regenrijder, maakte indruk door de nummer twee op grote achterstand te houden. Felipe Massa moest namelijk 1,149 toegeven op de Duitser.

De tweede tijd is een opsteker voor Massa. De Braziliaan kent veel pech en heeft dit seizoen moeite om de banden op temperatuur te krijgen, maar voelt zich kennelijk als een vis in het water op het natte Hockenheim. Jenson Button complementeerde de topdrie.

Op een natte baan duurde het lang voordat de coureurs in actie kwamen. Omdat het aanvankelijk bleef regenen, moesten ze wel  – met de nodige glijpartijen tot gevolg. Massa, Senna en Kubica belanden daarbij in de grindbak, maar wisten de wagen nog net uit de bandenstapels te houden.

Het regende echter al niet meer toen Lewis Hamilton de mist in ging. Met nog ruim twintig minuten re gaan, verloor hij zijn wagen bij de Bernie Ecclestone-curve en knalde over het natte gras de banden in. Waarbij hij in ieder geval de neus en voorvleugel van de McLaren flinke beschadigde oplopen. Over de boordradio verklaarde hij: “Ik sta in de muur en heb de auto zwaar beschadigd.”

Michael Schumacher die in de Formule 1 altijd de titel ‘Regenmeester’ toebedeeld kreeg, had geen goede ochtend. De Mercedes-coureur kwam niet verder dan de 23e plek.