Na een bloedstollende race op Silverstone staat de GP van Hongarije voor de deur! Het belooft hoe dan ook een spannende editie te worden, zeker nu de weergoden zich ook in het weekend gaan mengen. Max Verstappen en consorten kregen al te maken met extreme hitte, maar nu lijkt ook een tropische storm zijn opwachting te maken. Check hier het hele weerbericht voor de GP van Hongarije!

LEES OOK: Verstappen krijgt ‘godzijdank’ upgrade tijdens GP Hongarije: ‘Móét werken’

Terwijl we in Nederland wachten op een beetje zomers weer, zullen ze in Hongarije snakken naar verkoeling. Deze week schoot het kwik geregeld richting de 35 graden Celsius. In verschillende regio’s werd door de lokale instanties al code rood afgegeven – de extreme hitte is geen grap. Op woensdag ging de hoge temperatuur ook nog eens gepaard met hevige regenval. De pitstraat overstroomde en bij het motorhome van McLaren ging het dak eraf! Ook dit weekend zijn de weersvoorspellingen niet misselijk. De zeventig rondjes over de Hungaroring beloven een hele uitdaging te worden.

LEES OOK: Chaos in aanloop naar GP Hongarije, pitstraat staat onder water

Weerbericht GP Hongarije

Op vrijdag krijgen de coureurs een eerste indruk van de extreme temperaturen in Mogyoród. Tijdens de vrije trainingen blijft het half bewolkt boven het circuit, maar wordt het wel ‘gewoon’ 34 graden. De kans op een beetje neerslag is verwaarloosbaar. De toeschouwers op de tribunes doen er goed aan om zonnebrand mee te nemen in plaats van een regenponcho; met liefst negen zonuren per dag kun je snel verbranden op en langs de Hungaroring.

Tijdens de kwalificatie – die op zaterdag wordt afgewerkt – is er wel kans op regen. En niet zo’n beetje ook. De tropische storm die de paddock woensdag teisterde, lijkt dan gewoon weer terug te komen. Donder en bliksem gaan gepaard met zo’n 85 procent kans op neerslag. Haal die intermediates maar uit de kast! Tenslotte blijft het tijdens de Grand Prix op zondag waarschijnlijk droog. Waarschijnlijk is alle bewolking tijdens de race verdwenen en wordt het maximaal 32 graden Celsius.

Lees hier alles over de aankomende GP van Hongarije


De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel, maar is ook digitaal te bestellen (met gratis bezorging in heel Nederland!)