Na het Formule 1-feestje op Zandvoort zijn de teams afgereisd naar Italië voor de zestiende ronde van seizoen 2024. Autodromo Nazionale Monza – ook wel de Temple of Speed genoemd – is het decor voor de volgende krachtmeting tussen Max Verstappen en zijn rivalen van McLaren, Mercedes en Ferrari. Het huidige weerbericht voor de GP van Italië verklapt dat het hoe dan ook een verhitte strijd gaat worden.

LEES OOK: Pérez geeft eerlijk toe: ‘Max kan er beter mee omgaan’

Het raceweekend in Zandvoort stond in het teken van wisselvallig weer; waar de Formule 1 af en toe geplaagd werd door harde wind en hoosbuien, scheen er niet veel later een aangenaam zonnetje. In Monza is dat wel anders! Volgens de laatste voorspellingen gaan Max Verstappen en consorten een tropisch weekend tegemoet, met een geringe kans op neerslag. Lees hier het volledige weerbericht voor de GP van Italië!

Weerbericht GP Italië

De openingsdag op vrijdag belooft direct een uitdaging te worden voor de Formule 1. Het kwik stijgt tijdens de eerste vrije trainingen naar 34 graden Celsius, al kan het in de zon nog veel warmer worden. Het Italiaanse asfalt kan temperaturen van wel 60 graden bereiken, iets waar de teams ongetwijfeld rekening mee moeten houden. Er waait een zachte zuidwestenwind en het blijft kurkdroog tijdens de trainingssessies; de kans op neerslag is 0%. Bezoekers van de GP van Italië zullen zich goed moeten insmeren – met maar liefst 11 zonuren kun je snel verbranden in Monza.

LEES OOL: Tijdschema GP Italië: Zo laat beginnen de sessies

Op zaterdag, wanneer om 16.00 uur de kwalificatie wordt verreden, blijft het tropisch warm op de Temple of Speed. Het wordt 34 graden Celsius, met opnieuw weinig kans op neerslag. Volgens de huidige voorspellingen is er zo’n 5% kans op een bui. In het uiterste noorden van Italië kunnen er plaatselijk wat onweersbuien vallen, maar rondom Monza wordt het hooguit een beetje bewolkt. Op zondag is de kans op neerslag opnieuw 5%, dus blijft het ook gedurende de race waarschijnlijk droog. De Grand Prix – die over 53 rondjes wordt uitgevochten – zal nog een flinke uitdaging worden voor de coureurs; het wordt zondag zo’n 32 graden Celsius in Monza.

Lees hier alles over de GP van Italië in Monza


NU in de winkel en ook digitaal te bestellen (met gratis bezorging in Nederland!): de nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine! Met alles over de Dutch GP in Zandvoort, de spannende strijd tussen Lando Norris en Max Verstappen, interviews met George Russell, Rico Verhoeven en Ruud Gullit, reportages vanuit de paddock en nog veel meer!