In Singapore is vandaag de eerste schop de grond ingegaan. Bij een officiële openingsceremonie werd een begin gemaakt met de aanleg van het stratencircuit waar volgend jaar de Grand Prix van Singapore moet plaatsvinden.De Grand Prix van Singapore staat gepland voor 28 september 2008 en wordt gehouden op een nieuw aan te leggen stratencircuit. Het ontwerp komt van huisarchitect Hermann Tillke, die in het havengebied Marina Bay de ideale locatie voor een circuit zag. Volgende maand moet het ontwerp worden goedgekeurd door de FIA.

De grootste vraag is vooralsnog of Singapore de eer krijgt de allereerste nachtrace te organiseren. In verband met het tijdverschil wil Bernie Ecclestone kijken of het mogelijk is de race in de avonduren te houden. Daarvoor moet nog wel een uitgebreid verlichtingssysteem worden aangelegd.

Overigens wordt 2008 niet het debuut van Singapore als decor voor een Grand Prix. Al in 1961 had het eilandenrijk een Grand Prix op het stratencircuit Thomson Road. Tot en met 1973 stond de race onder verschillende namen op de internationale racekalender, met meestal een mix van Formule 2 en Formule junior-races.

De enige coureur van internationale faam die de Grand Prix van Singapore ooit won was Vern Schuppan, een Australiër die een handvol Formule 1-races reed en later succesvol Champ Car-coureur was.

Met Thomson Road liep het slechter af: de laatste twee edities van de Grand Prix werden getekend door fatale ongelukken, waarmee het circuit definitief sloot en Singapore van een internationaal autosportevenement verstoken bleef.

MB