Het team van Williams neemt de tijd om een opvolger voor de vertrokken ceo Adam Parr te vinden, zodat het haar opties kan afwegen en een weloverwogen keuze kan maken.

 

Parr verliet Williams in de laatste week van maart. Zijn vertrek kwam als een donderslag bij heldere hemel, aangezien Parr afgelopen winter nog liet optekenen dat hij voor lange tijd bij Williams zou blijven en zich niet kon indenken iets anders te gaan doen, terwijl Williams naamgever en teambaas Frank Williams op zijn beurt liet weten in Parr op termijn zijn ideale opvolger te zien.

 

Over de precieze reden voor het vertek van bestuursvoorzitter Parr, die ook een groot deel van de dagelijkse taken op zich had genomen, is door zowel het team als Parr zelf verder niet al te veel verteld, behalve wat in het nogal neutrale persbericht aangaande zijn vertrek was verklaard.

 

Williams is nu uiteraard op zoek naar een vervanger voor Parr, maar maakt daar voor volgens aandeelhouder en bestuurslid Toto Wolff – op de foto met zijn vrouw en Williams nieuwe ontwikkelinsrijder Susie Wolff – geen onnodige haast mee: “We hebben een drukke periode achter de rug”, verwijst hij in gesprek met Autosport naar de recente restructurering van de technische afdeling van het team.

 

“We willen daar eerst aan gewend raken, alvorens we gaan nadenken over wie we als vervanger van Adam willen hebben en of we hiervoor iemand van binnen of buiten het team moeten hebben.”

 

“Het zal de komende maanden wel duidelijk worden hoe we het gaan doen”, vervolgt Wolff, die voorlopig zelf een deel van de taken op zich zal nemen. “Ik heb besloten meer verantwoordelijkheden op me te nemen, maar dat doe ik om Frank te helpen.”

 

“Frank is namelijk nog altijd de teambaas en speelt daardoor een belangrijke rol binnen Williams en de Formule 1. Ik heb nu weliswaar wat meer taken op me genomen, maar doe dat dus alleen maar om een handje te helpen en zal dit niet full-time gaan doen. Het team heeft echter wel behoefte aan iemand die deze rol full-time kan invullen, dus we moeten maar zien hoe we het gaan oplossen.”

 

Volgens berichten in de Duitse en Britse media is het vertrek van Parr overigens ingegeven door Bernie Ecclestone, de commerciële uitbater van de sport. Van Ecclestone is bekend dat hij geen fan is van Parr. Er wordt geopperd dat hij de onderhandelingen over het nieuwe Concorde Verdrag heeft gebruikt om Williams onder druk te zetten om Parr de deur te wijzen.