Het team van Williams hoopt tijdens de seizoensopener van 2012 een vervolg te geven aan de ‘veelbelovende wintertests’ en zodoende te laten zien dat het zich herpakt heeft.

 

Williams kende, zoals bekend, een dramatisch 2011 en moet het in 2012 dus echt beter doen. Het team uit Grove heeft naar eigen zeggen een positief gevoel overgehouden aan de winterperiode en bijbehorende tests, waarin het meer kilometers aflegde dan elk ander team.

 

Coureur Bruno Senna, voorheen actief voor HRT en Renault, hoopt dan ook dat zijn nieuwe team dit positieve gevoel kan vasthouden en er in Australië op kan voortborduren: “Maar”, zo weet hij. “Dat het in de wintertests goed ging, zegt niet zo heel veel, want je weet niet wat voor programma’s de andere teams afwerken.”

 

Senna blijft ondanks de door hemzelf geconstateerde positieve voortekenen dus voorzichtig, al voorspelt hij wel dat het waarschijnlijk ‘spannend’ gaat worden in Australië: “Want volgens mij zit het allemaal dicht bij elkaar en wordt het een felle strijd. Ik hoop natuurlijk dat we gelijk vanaf de eerste vrije training competitief zijn, maar het wordt sowieso spannend om de eerste serieuze kilometers te maken.”

 

Teamgenoot Pastor Maldonado – die aan zijn tweede jaar in de Formule 1 en bij Williams begint – is ook erg benieuwd naar hoe Williams er voor staat: “Het team heeft van de winter ontzettend hard gewerkt om beter te worden en ik ben zelf ook druk bezig geweest”, vertelt hij. “Wat me in ieder geval zal helpen, is dat ik het team en de auto inmiddels goed ken, net zoals het circuit – in tegenstelling tot vorig jaar – niet langer onbekend voor me is. Het wordt erg interessant om weer te gaan racen en te zien in wat voor vorm we steken.”