Wie een aandeel in het team van Williams wil kopen, moet daar straks tussen de 24 en 29 euro voor neertellen.

Williams heeft in een persbericht verder uitgeweid over haar geplande beursgang. Het was al bekend dat er vanaf begin maart aandelen in de renstal gekocht kunnen worden op de Frankfurt Stock Exchange, maar hoe duur een aandeel zou worden was tot op heden nog niet duidelijk.

In de nieuwe verklaring geeft Williams, behalve de voorspelde prijs, verder aan dat een investering in Williams een goede is. Williams – dat zo'n 27 procent van het team beschikbaar stelt om te verhandelen – stelt namelijk dat het sponsorbudget voor 2011 geheel rond is en potentiële investeerders het team niet alleen steunen zodat de renstal op onafhankelijke wijze verder kan gaan, maar ook gelijk een bijdrage leveren aan de ontwikkelingsprogramma's van Williams Hybrid Power.

Williams verwacht door de beursgang bovendien als team verder te kunnen groeien dan wanneer het louter van sponsoring afhankelijk zou zijn. "Het uitgeven van aandelen geeft ons daar een goede basis voor, terwijl onze toekomst als onafhankelijke constructeur er ook door gewaarborgd wordt", meent eigenaar en teambaas Frank Williams.

De Engelse renstal kan wat de beursgang betreft bovendien op de goedkeuring van Bernie Ecclestone rekenen. "Als ik aandelen in het team mocht kopen, zou ik het zeker doen", zegt hij. "Ik ken Frank al meer dan veertig jaar, en hij runt zijn team op een zeer efficiënte manier. We kunnen mensen als Frank en zijn kompaan Patrick Head goed gebruiken in de Formule 1."