Bernie Ecclestone heeft er na Red Bull Light binnen een maand mogelijk een tweede nieuwe bondgenoot bij. Frank Williams heeft immers besloten te wachten met het ondertekenen van het GPMA-verdrag. Dat is een overeenkomst tussen de teams die zich af willen scheiden van de huidige F1.

De redenen wil het team niet prijsgeven. Volgens een bericht in The Times is dit de eerste indicatie dat het team voor een langer verblijf in de Formule 1 kiest. Een woordvoerder van het Williams-team meldt echter dat de renstal zich momenteel aan het beraden is over wat de beste optie is.

,,Het is correct om te stellen dat Williams de GPMA-overeenkomst niet heeft ondertekend, maar over de achterliggende gedachte willen we op dit moment niks zeggen. We blijven zoeken naar een oplossing die de lange termijn van de sport garandeert, voor de Formule 1 in het algemeen", aldus Williams.

Volgens de geruchten zijn Williams en Toyota samen met Ferrari, Jordan en de twee Red Bull-teams de grootste bondgenoten van Bernie Ecclestone. Toevallig of niet, maar vier en mogelijk vijf van deze teams rijden volgend seizoen op Bridgestone-banden. Ferrari, Jordan en Red Bull hebben al een verdrag gesloten met Ecclestone, wat betekent dat ze ook in 2008 deel uit zullen maken van de Formule 1.

Volgens ingewijden is Ecclestone bereid om twee keer zoveel geld opzij te leggen voor de teams dan nu het geval is, mits ze hun handtekening zetten onder een overeenkomst ook na 2008 actief te zijn in de Formule 1. ,,Iedereen weet wat ik te bieden heb en dat ik het meen. De GPMA wil simpelweg teveel macht. De F1 daarentegen bestaat al vijftig jaar en is de laatste dertig jaar uitgegroeid tot een succes. Het is aan de overige teams om of voor het geld of voor het risico te kiezen", vertelt Ecclestone.

KVN