Williams heeft Susie Wolff aangesteld als ‘development driver’. De vrouw van Williams-directeur Toto Wolff zal voornamelijk in de simulator aan de gang gaan.

 

Wolff zal naast het simulatorwerk ook rechtelijntests en ten minste één volledige testdag rijden, mogelijk in Mugello. De Schotse combineert haar testwerkzaamheden voor Williams met een volledig seizoen in de DTM.

 

“Formule 1 is de ultieme uitdaging voor iedere rijder”, zegt Wolff. “Dit geeft me de kans mij als coureur te verbeteren. Hopelijk kan ik met mijn technische kennis en ervaring in een andere klasse van waarde zijn voor het team. Ik wil iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt.”

 

Volgens teambaas Frank Williams hoort haar man Toto daar niet bij. “We hebben haar benoeming zorgvuldig overwogen en Toto is buiten het proces gebleven”, aldus de oprichter van het team. “Susie is een getalenteerde en professionele coureur die in van de felst bevochten kampioenschappen actief is.”  

 

Na Marussia-testrijder Maria de Villota is Susie Wolff de tweede vrouw met een bijrol in de Formule 1 dit jaar. Een positieve ontwikkeling volgens Bernie Ecclestone. “Als haar prestaties er net zo goed uitzien als zijzelf is ze een enorme aanwinst voor ieder team. Bovendien is ze bijzonder intelligent.”