Als iedereen al weet wat er wordt bevestigd, heeft het ook geen zin om nog langer te wachten met de officiële mededeling. Vandaar dat Super Aguri alvast heeft meegedeeld dat Sakon Yamamoto vanaf de Grand Prix van Duitsland de teamgenoot van Takuma Sato wordt.
De Japanse coureur beschikt tegen die tijd volgens teambaas Aguri Suzuki over genoeg ervaring om zijn debuut te maken. Eerder vertelde de Japanse renstalhouder nog dat Franck Montagny dit weekend zou rijden omdat Yamamoto nog te weinig kilometers zou hebben gemaakt. Het klinkt echter aannemelijker dat het team Montagny de kans wil gunnen om zijn thuisrace te rijden, al dan niet omdat Bernie Ecclestone en de Franse organisatie dit zo graag willen.

Bijkomend voordeel voor de 24-jarige Yamamoto is dat niet alleen hij in Duitsland debuteert, maar dat het team dan ook beschikt over de nieuwe auto, waar zo reikhalzend naar uit wordt gekeken. Het debuut van deze bolide is verschillende keren uitgesteld, maar in Hockenheim gaat het er echt van komen.

Montagny vervult vanaf de Duitse Grand Prix de rol van vrijdagcoureur, waardoor er feitelijk gezien van cockpit wordt geruild.

KVN