De bouwwerkzaamheden in Yeongam mogen dan wel op schema liggen, het is nog lang niet zeker dat de eerste Grand Prix van Zuid-Korea dit jaar kan plaatsvinden.

Bernie Ecclestone verwees eerdere geruchten over vertragingen aan de bouw van het nieuwe circuit naar het rijk der fabelen. De Formule 1-baas en de Zuid-Koreaanse organisatie benadrukten dat alles volgens plan verloopt.

Dat was echter voordat de politieke strijd tussen Zuid-Korea en Noord-Korea oplaaide, na de aanval op een marineschip waarbij 46 mensen om het leven kwamen. Nadat Zuid-Korea de noordelijke buren beschuldigde, dreigde Noord-Korea met een oorlogsverklaring.

En als er inderdaad oorlog uitbreekt, gaat het zelfs Ecclestone te ver om naar Korea af te reizen. Omdat er nog geen garantie is dat de race kan doorgaan, is de FOTA vooralsnog niet bereid materiaal vooruit te sturen. Veel teams blijken bovendien nog geen vliegtickets en hotelkamers te hebben geboekt, terwijl dat voor latere races al wel is gedaan.

De Finse krant Turun Sanomat stelt dat de politieke spanningen er reeds toe hebben geleid dat de bouw van het nieuwe complex alsnog vertraging heeft opgelopen. Mocht de Grand Prix van Zuid-Korea wegvallen, ontstaat er een gat van vier weken tussen de races in Japan en Brazilië. Al gaan er geruchten dat er een vervangende race komt in het Franse Magny-Cours.