Maya Weug is in Singapore als tweede geëindigd in de eerste van twee races van de F1 Academy dit weekend. De Nederlandse coureur, uitkomend voor Ferrari in de vrouwenklasse, moest na een spannende strijd alleen winnares Abbi Pulling voor zich dulden. Emely de Heus, de andere Nederlandse deelneemster, kwam als vijftiende over de streep.

LEES OOK: Marko vol zorgen in Singapore: ‘Niets werkt op auto Verstappen’

Het verschil tussen Abbi Pulling, rijdend voor Alpine, en Weug bedroeg in de laatste ronde slechts twee seconden. De Nederlandse leverde een goede strijd, maar slaagde er uiteindelijk niet in om de Britse voorbij te steken. Mercedes-coureur Doriane Pin werd op gepaste afstand derde. De Franse coureur kwam acht seconden later over de streep.

Met de overwinning in Singapore versterkte Abbi Pulling haar eerste plaats in het kampioenschap. Het was de zesde overwinning voor de 21-jarige Britse dit jaar. Maya Weug stond nog nooit op de hoogste trede van het podium, maar eindigde in Zandvoort én in Jeddah tweemaal in de top drie.

Lees hier alles over de aanstaande GP in Singapore


NU in de winkel en ook digitaal te bestellen (met gratis bezorging in Nederland!): de nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine! Met alles over de Dutch GP in Zandvoort, de spannende strijd tussen Lando Norris en Max Verstappen, interviews met George Russell, Rico Verhoeven en Ruud Gullit, reportages vanuit de paddock en nog veel meer!