De zomerstop is definitief voorbij en het raceweekend in Nederland staat voor de deur! Circuit Zandvoort is voor het vierde jaar op rij het decor voor de Nederlandse Grand Prix. Het weekend staat voorlopig in het teken van extreem weer; met name op vrijdag wordt het circuit geteisterd door harde windstoten. Lando Norris is behoedzaam voor de ‘riskante’ omstandigheden op Zandvoort.

LEES OOK: UPDATE | Weerbericht GP Zandvoort: Harde wind en hoosbuien

Volgens de laatste weersvoorspellingen steekt er vrijdag een krachtige zuidwestenwind op in Nederland. Kustplaatsen als Zandvoort krijgen daardoor te maken met windstoten van wel 80 kilometer per uur. Lando Norris waarschuwt dat dergelijke omstandigheden nare gevolgen kunnen hebben; volgens de McLaren-coureur kunnen de Formule 1-bolides straks bij het minste of geringste in de grindbak belanden.

“Het is een stuk riskanter dan mensen denken”, zei Norris over het weer in Zandvoort. “Zelfs windstoten van 25 kilometer per uur kunnen erg verraderlijk zijn. Je merkt de verschillen heel snel. Op vrijdag krijgen we waarschijnlijk te maken met windsnelheden tot 80 kilometer per uur, dus ik ben heel benieuwd. Zoiets heb ik eigenlijk nog nooit meegemaakt.”

LEES OOK: Lando Norris twijfelt over titelstrijd met Verstappen: ‘Heb te veel punten weggegeven’

Norris benadrukt dat de omstandigheden op Zandvoort grote risico’s met zich meebrengen. “Het kan best gevaarlijk zijn”, legde hij uit. “Een plotselinge windvlaag kunnen we niks tegen doen, zeker in een bocht eindig je dan gewoon in het grind of in de muur. Ik weet niet zo goed wat ik kan verwachten. Je kan er ook niet op anticiperen of iets dergelijks, dus we zullen zien.”

Alles over de Dutch GP in Zandvoort


Nu in de winkel en digitaal te bestellen (met gratis bezorging in Nederland): ons dubbeldikke zomerpakket met reguliere editie & de Dutch GP Special! Met tussenrapport Tom Coronel, interview Max Verstappen en hoe koning Willem-Alexander in het geheim leerde racen!