Pirelli heeft de trofeeën voor de aanstaande GP van Italië gepresenteerd. De bekers – bestemd voor de eerste drie coureurs en de winnende constructeur – moeten verwijzen naar snelheid en de rijke geschiedenis van Italiaans autodesign. Bijzondere trofeeën vragen natuurlijk om een bijzondere naam – de ontwerper, kunstenaar Andrea Sala, heeft zijn collectie ‘VROOOM’ genoemd.

LEES OOK: Weerbericht GP Italië: Tropische temperaturen op de Temple of Speed

De naam ‘VROOOM’ is gebaseerd op het geluid van een krachtige motor die accelereert, een geluid dat volgens Pirelli perfect past bij de sfeer van de Formule 1 en het iconische circuit van Monza. De trofeeën bestaan uit een zwart hoofdgedeelte van valchromat en een verchroomde aluminium basis en zouden de lange geschiedenis van Pirelli-banden en indrukken van snelheid en acceleratie moeten vangen.

LEES OOK: Tijdschema GP Italië: Zo laat beginnen de sessies

Sinds 2021 worden de trofeeën voor de GP van Italië gesponsord door Pirelli. Dit jaar nodigde de bandenproducent gerenommeerd kunstenaar Andrea Sala uit om de prijzen te ontwerpen. Sala’s werk is normaliter te vinden in vooraanstaande musea en privécollecties. Zijn werken staan bekend om de verkenning van de relatie tussen kunst, Italiaans design en industriële productie.

Volgens Pirelli weerspiegelt ‘VROOOM’ de unieke kenmerken van Monza en de snelheid van de GP van Italië. De Temple of Speed is een circuit dat onlosmakelijk verbonden is met snelheid. In 2003 vestigde Michael Schumacher er een record met zijn Ferrari door gemiddeld 247,585 kilometer per uur te rijden.

Lees hier alles over de aanstaande GP in Italië


Nu in de winkel en digitaal te bestellen (met gratis bezorging in Nederland): ons dubbeldikke zomerpakket met reguliere editie & de Dutch GP Special! Met tussenrapport Tom Coronel, interview Max Verstappen en hoe koning Willem-Alexander in het geheim leerde racen!